2015 Luetuimmat artikkelit

Blogia on nyt pidetty yksi vuosi! 2015 tammikuussa aloitimme julkaisemalla ensimmäisen artikkelimme Alaselkäkivun Käypä hoito – suosituksen päivityksestä. Jo tuo ensimmäinen julkaisu sai mielestämme paljon huomiota ja keräsi kiitettävän määrän lukijoita. Tuon jälkeen juttuja on tullut kirjoiteltua yhdessä ja erikseen vaihtelevalla tahdilla. Osa näyttöön perustuvista tarinoistamme on kerännyt enemmän ja osa vähemmän lukijoita, mutta mitkä ovat olleet ensimmäisen vuotemme luetuimmat jutut? Tässä listaamme Top 5 -luetuimmat artikkelit ja tarjoamme suorat linkin kyseisiin artikkeleihin niille, jotka eivät niitä ole huomanneet tai haluavat kerrata jo lukemaansa.

 

  1. Seuraa johtajaa – Olkapääkipu lavan hallinnan häiriöstä? Yhdessä pisimpään kirjoitetussa yhteisartikkelissa tarkastelimme mitä tutkimuksia löytyy lavan ja olkapään yhteisestä mekaniikasta ja niiden yhteydestä olkapääkipuihin.
  2. Kaikkivoipa keskivartalo – Syvien lihasten lähteillä Tässä artikkelissa Julius sukelsi syvälle vatsa- ja selkälihasten maailmaan tarkastellessaan niiden vaikutusta ja yhteyttä alaselkäkipuun. Toisin kuin “yleisesti tiedetään” totuus voi olla jotain ihan muuta, mutta onko se tarua ihmeellisempää?
  3. Polvikipu ja neljä syytä  Kolmanneksi luetuimmassa artikkelissa Jukka kertailee polvikipujen eri esiintymismuotoja ja niiden eroavaisuuksia. Artikkelin luettuaan lukijalla on hyvät eväät erottaa muutama yleinen polvikipu toisesta.
  4. Rullaten rennommaksi, voimakkaammaksi ja liikkuvammaksi? Tässä yhteisartikkelissa Mind the Movement -tiimi käy muoti-ilmöksi muodostuneen foam rollauksen, eli putkirullaamisen, kimppuun tutkimuksellisesta näkökulmasta. Vaikka foam rollaus lupaa paljon, siitä kuitenkin tiedetään varsin vähän. Tämä kaksiosaisen artikkelin ensimmäinen osio tarkastelee yleisimpiä ja ehkäpä merkityksellisimpiä vaikutuksia.
  5. Huimaus – milloin niska oireen taustalla? Mikko kirjoitti kattavan artikkelin huimauksesta ja sen eri tyypeistä ja selitysmalleista. Artikkeli keskittyi erityisesti niskaperäiseen huimaukseen unohtamatta miten fysioterapeutti voisi auttaa tässä asiassa.

 

Uusien julkaisujen kirjoittelu on jälleen käynnissä ja seuraavien artikkeleiden joukossa käsittelemme mm. kinesiofobiaa, eli liikkumisen pelkoa ja alaselkäkipua. Mikäli teillä lukijoilla on joitain erityistoiveita tai ehdotuksia tuleviksi blogiartikkeleiksi, otamme niitä vastaan ja toteutamme mahdollisuuksiemme mukaan.

 

Kiitos ensimmäisestä vuodesta ja antoisia lukuhetkiä jo startanneelle vuodelle!

 

Kuva: Estoy Aquí, CC.

Posted in Alaselkäkipu, Liikekontrolli, Lukusuositukset, Olkapääkipu, Polvikipu and tagged , , , , , , , .