Kirjoittajat

Jukan esittely

Jukka on valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2009 ja OMT-fysioterapeutiksi vuonna 2014. Kestoltaan akuutista krooniseen kestäneiden niska-, selkä- ja olkapääkipujen sekä alaraajavaivojen hoitamisen lisäksi ammatillinen mielenkiinto Jukalla kohdistuu erityisesti jännekipujen ja pitkittyneen/kroonisen kivun tutkimiseen ja hoitoon. Tähän ryhmään kuuluvat myös spesifimmät kipudiagnoosit kuten esimerkiksi CRPS tai yleisemmät kuten krooninen niska- tai alaselkäkipu. Jukalla on tavoitteena työssään ennenkaikkea kuunnella ja ymmärtää kutakin tilannetta yksilöllisesti mahdollisimman hyvin. Hoidon osalta hän pyrkii yhdistelemään potilaiden omiin tavoitteisiin ja toiveisiin sopien suunnitelmallisesti toteutettua aktiivista harjoittelua ja manuaalisia hoitoja tutkittuun tietoon perustuen sekä auttaaa kutakin potilasta ymmärtämään tilannetta ja oireiluaan paremmin.

Mind the Movement -blogissa Jukka kirjoittaa muun muassa yllämainituista aiheista. Vapaa-ajallaan hän viettää mielellään aikaa perheensä parissa sekä pelaa ja seuraa koripalloa.

Jukka pitää vastaanottoa Lääkärikeskus Mehiläisessä Hakaniemen Ympyrätalossa, Vantaan Myyrmäessä ja Espoon Leppävaarassa.

Jukan kirjoittamiin teksteihin pääset tutustumaan tästä linkistä.

Juliuksen esittely

Julius on työskennellyt fysioterapeuttina vuodesta 2010 lähtien pääasiassa tuki- ja liikuntaelimistön kuntoutuksen kentällä, mutta neurologisen kuntoutuksen maailmassa. Nyttemmin terveysteknologia opintojen myötä Julius on siirtynyt työskentelemän teknisemmälle puolen terveyskenttää uudentyyppisten EMG-mittauslaitteiden pariin. OMT-fysioterapeutiksi Julius valmistui syksyllä 2014.

Fysioterapeutin ammatissa Juliusta kiinnostaa ihmisen liikkumisen moniulotteisuus sekä niihin vaikuttavat ongelmat ja rajoitteet, niin fyysiset kuin psyykkiset. Erityisesti kivun ja fyysisen toimintakyvyn yhteys sekä kivun lievittäminen ja toimintakyvyn parantaminen lääkkeettömästi kiehtoo Juliusta.

Liikkumiselta Julius ei säästy vapaa-aikanakaan, jolloin hänet löytää useimmiten kuntosalilta, lenkkipolulta, jalkapallokentältä tai kiipeilyseinältä. Näiden lisäksi intohimon kohteena ovat myös valokuvaaminen ja piirtäminen.

Julius piti kevääseen 2018 saakka vastaanottoa Helsingissä Fysios FTK Kampissa sekä Fysios Heseva Käpylässä, mutta saa nykyisellään leipänsä suomalaisessa Myontecissä.

Juliuksen kirjoittamat jutut näet tätä linkkiä klikkaamalla.

Mikon esittely

Mikko on toiminut fysioterapeuttina vuodesta 2006 alkaen ja valmistunut OMT-fysioterapeutiksi vuonna 2014. Lisäksi hänellä on meneillään Itä-Suomen yliopistossa terveystieteiden opinnot Liikuntalääketiede pääaineenaan.

Mikon ammatillisen mielenkiinnon kohteena on manuaalisen terapian, aktiivisen harjoittelun sekä muiden erilaisten fysioterapiassa käytettävien menetelmien vaikutukset ja käyttömahdollisuudet tuki- ja liikuntaelimistön kiputilojen ja toimintahäiriöiden hoidossa. Hän on myös kiinnostunut liikunnan, fyysisen kunnon ja terveyden välisistä yhteyksistä sekä liikunnan käytöstä sairauksien hoidossa. Mikko kirjoittaa edellä mainituista aiheista blogissa.

Vapaa-ajalla Mikko pyrkii liikkumaan monipuolisesti ja kesäisin viihtyy merellä veneilyn parissa.

Mikolla on vastaanotto Helsingissä Terveystalo Kamppi Fysiossa ja Töölön Mehiläisessä.

Mikon kirjoituksiin pääset tutustumaan klikkaamalla tästä linkistä.