2017 luetuimmat blogikirjoitukset

Vuosi vaihtui ja oli taas aika tarkastaa, mitkä artikkelimme kiinnostivat lukijoitamme kaikkein eniten. Blogissa julkaistiin kirjoituksia koko kehoa koskien esimerkiksi plantaarifaskiitista, jäätyneestä olkapäästä, polvikivuista ja nilkan instabiliteetista. Lisäksi käsittelimme paria koulutusta referaattien merkeissä ja julkaisimme tekstejä liittyen palautumiseen sekä isometriseen että HSR-harjoitteluun.

2017 luetuimmat

Vuonna 2017 julkaistujen artikkelien lisäksi niskaperäistä huimausta käsittelevä artikkelimme sekä polvikivun neljää eri diagnoosia selvittävät kirjoitukset ovat muodostuneet blogimme kestomenestyjiksi. 2017 päivänvalon nähneistä kirjoituksista luetuimmaksi selvisivät kolme seuraavaa:

  1. Miten kesyttää plantaarifaskiitti?
    Tämä Jukan tekemä kirjoitus tarkastelee plantaarifaskiitin hoitamista yksinkertaisimmillaan yhden harjoituksen avulla. Kliinisesti tuo treeni tuntuu toimivan ja suosittelemme tämän artikkelin oheen tutustumaan heavy slow resistance (HSR) -harjoitteluun tarkemmin Juliuksen HSR-harjoittelua käsittelevän jutun muodossa.
  2. Nopeutuuko palautuminen, jos oikein yrittää?
    Vuonna 2017 palautuminen pääsi suurennuslasin alle kahden artikkelin verran, joista tämä jälkimmäinen osoittautui yleisöä enemmän kiinnostavaksi. Ensimmäinen palautumisartikkeli käsittelee aihetta ilmiönä superkompensaation kautta ja miten esim. ravinto ja uni liittyvät siihen sekä omistaa osansa myös palautumisen mittaamiselle. Tämä suositumpi toinen osa taas lähestyy palautumista käytännöntyötä ajatellen lähempää – eli mitä toimenpiteitä voimme näyttöön perustuen tehdä nopeuttaaksemme palautumista.
  3. Polvikipu ja lonkkavaivat – ratkaisut à la Erik Meira
    Pronssisijan luetuimpien blogitekstien listalla nappaa koulutusrteferaatti UMPOFin järjestämästä Erik Meiran polvi- ja lonkkakoulutuksesta. Koulutus tarjosi hyvän, näyttöön perustuvan katsauksen polvi- ja lonkkavaivojen taustoista sekä konservatiivisesta ja post-operatiivisesta kuntoutuksesta.

2018 tuonee mukanaan taas joidenkin koulutusten referointia sekä muita mielenkiintoisia artikkeleita mm. takareisi-vaivoista, päänsärystä ja Parkinsonin taudista. Mikäli toivotte meidän paneutuvan johonkin tiettyyn aiheeseen blogissa, voitte jättää meille viestin aiheesta!

Posted in Fysioterapia, Jännekuntoutus, Palautuminen, Plantaarifaskiitti, Polvikipu, Urheiluvalmennus and tagged , , , , .