Vuoden 2016 luetuimmat artikkelit

Tekniikan pojat ovat saaneet blogimme taas urilleen ja pääsemme vihdoin kirjautumaan sisään omille sivuillemme. Tämä vaati useamman yrityksen call-centerin kanssa ja puhelinoperaattorit kiittävät langoilla roikutusta ajasta. Teknisten ongelmien myötä blogimme joulutauko venyi tammikuunkin yli, mutta nyt päästään taas vauhtiin. Ensimmäisenä lienee aihetta vetää vuosi 2016 pakettiin ja julkaista luetuimmat artikkelimme. Mukana on pari koulutustiivistelmää, kirja-arvostelu, haastattelua sekä fysioterapian kustannustehokkuutta. Näissäkin artikkeleissa alaselkäkipu näytteli keskeistä roolia, kuten blogissamme melko usein on. Johtuukohan tämä alaselkäkivun hoidon haasteellisuudesta ja siitä, että sitä tutkitaan kenties kaikkein eniten? Tässä siis viisi luetuinta vuonna 2016 kirjoittamaamme artikkelia:

Vuoden luetuin artikkeli: Motorinen kontrolli suurennuslasin alla – Paul Hodges luennoi Helsingissä

Vuoden 2016 kirjoituksistamme kärkisijat menivät Australiaan kun kahden fysioterapia-alan raskaansarjalaisen koulutusbriiffit keräsivät lukijoiltamme eniten huomiota. Luetuin artikkeli oli Paul Hodgesin päivän luentoa käsittelevä koulutustiivistelmä Jukan kirjoittamana. Aiheena mm. motorinen kontrolli ja alaselkäkipu.

Tällä linkillä pääset lukemaan jutun kokonaisuudessaan: http://mindthemovement.net/2016/06/paul-hodges-motorinen-kontrolli/

 

2. Onko alaselkäkipu loogista – Kokemuksia Peter O’Sullivanin koulutuksesta

Julius kävi hakemassa eteläistä fysioterapiaoppia kaukana pohjoisessa ja kirjoitti lyhennelmän toisen australialaisen tunnetun tutkijan Peter O’Sullivanin kolmepäiviäisestä Levin seminaarista. Koulutuksessa keskushyökkääjän paikan otti O’Sullivanin luokittelumalli ja näyttöön perustuva alaselkäkivun hoito kokonaisuudessaan.

Lue koulutusbriiffi kokonaisuudessaan oheisen linkin takaa: http://mindthemovement.net/2016/04/onko-alaselkakipu-loogista-kokemuksia-nakemyksia-peter-osullivanin-koulutuksesta/

 

3. Ota kipu haltuun – suositeltavaa luettavaa kivusta

Suomalainen lääkäri Helena Miranda julkaisi potilaille, heidän omaisilleen ja terveydenhuollon ammattilaisille kipua käsittelevän kirjan, jonka Mikko ansiokkaasti luki kannesta kanteen ja kirjoitti tästä omat havaintonsa.

Lue kirja-arvostelu tästä: http://mindthemovement.net/2016/01/969/

 

4. Kuka pelkää liikkumista? Haastattelussa Petteri Koho

Viime vuodet ovat olleet myös suomalaisen fysioterapiatutkimuksen saralla merkittäviä vuosia kun useampikin fysioterapeutti on saanut sovitella päähänsä tohtorinhattua. Näistä yhdeksi luetuimmaksi artikkeliksi nousu joulukuussa 2015 väitelleen Petteri Kohon liikkumisen pelkoa käsittelevä haastattelu. Toinen väitöskirja-aiheinen haastattelu julkaistiin Vesa Lehtolan alaselkäkipua käsittelevästä väikkäristä joulukuussa 2016.

Tässä linkki Petterin haastatteluun: http://mindthemovement.net/2016/04/pelkaa-liikkumista-haastattelussa-petteri-koho/

5. Taloustieteilijöiden fysioterapiaa – eli fysioterapian kustannustehokkuus, osa 1 alaselkäkipu

Tämä sote-uudistusten aikakaudella ajankohtaiseksi ja aina vaan tärkeämmäksi muodostuva kustannustehokkuusaihe oli mukava nähdä top 5:ssä. Kyse on artikkelisarjasta, joka tulee saamaan jatkoa kevään aikana.

Ensiaskeleet taloustieteilijöiden viidakossa ovat luettavissa kokonaisuudessaan täältä: http://mindthemovement.net/2016/04/taloustieteilijoiden-fysioterapiaa-eli-fysioterapian-kustannustehokkuus-osa-1-alaselkakipu/

Posted in Yleinen and tagged , , , , , , , , .