Vinkki kivusta kiinnostuneille: Body in Mind- blogi

Suosittelemme seuraamaan Body in Mind blogia!

Lukemalla ja opiskelemalla kehittyy ja mielestämme terveydenhuoltoalalla on äärettömän tärkeää seurata alaa ja sen kehitystä. Tähän on monta eri tapaa, voit lukea alan lehtiä, päntätä kirjoja, käydä koulutuksissa, keskustella kollegoiden kanssa tai lukea blogeja! Kaikki eri kanavat tarjoavat omanlaistaan informaatiota ja varmasti jokaisesta on hyötyä. Mitäköhän Mind the Motionin kundit lukevat?? Aloitamme uuden “artikkelisarjan”, jossa käymme silloin tällöin läpi mitä me luemme! Lukusuositus fysioterapia-alaan liittyvistä sivuista löytyy ”Linkit” -osiosta, jonne keräämme listaa suosittelemistamme sivustoista. Nyt kuitenkin asiaan, ensimmäisenä esittelyssä on yksi suosikkimme; australialainen Body in Mind!

Body in Mind (osoitteessa: www.bodyinmind.org/) on tiiviisti kipuun ja aivojen toimintaan keskittyvä blogi, jonne alan tutkijat toimittavat omiin tutkimusprojekteihinsa liittyvien artikkeleiden referaatteja. Body in Mindin artikkeleita voisi pitää tietoiskuina, joissa merkittäviä tutkimusksia on avattu yleisölle ilmaiseksi. Body in Mindin oma tutkijaryhmä kirjoittaa myös sivuille juttuja, joissa he referoivat alan tutkimuksia tai kertovat koulutuksista. Viimeaikojen kuumimpia “BiM” -artikkeleita ovat olleet esim. trigger-pisteitä, kognitiivista terapiaa sekä dorsaalista hermojuuri gangliota ja sen roolia aavekivussa.

Aivan kuten kaikissa blogeissa uutiskirjeen tai artikkelihälytykset voi tilata suoraan omaan sähköpostiin ja heitä voi seurata myös Facebookissa. Artikkeleita ilmestyy noin 2-3 viikossa ja yleensä ne lukaisee läpi noin 5 minuuttissa, välillä toki ilmestyy pidempiäkin artikkeleita.

Se, mikä tekee Body in Mind -sivusta todella mielenkiintoisen ja tärkeän kroonisen kivun kanssa työskenteleville on heidän artikkeliarkistonsa (ja nyt tarkoitetaan alan lehdissä julkaistuja artikkeleita). Nimittäin blogin lisäksi Body in Mindin henkilökunta toimii useassa australialaisessa yliopistossa tutkijoina ja heidän julkaisemansa tutkimukset tulevat myös Body in Mindiin luettavaksi ja ladattavaksi – täysin ilmaiseksi! Body in Mindin joukkoon lukeutuu mm. Lorimer Moseley, jonka ohjaamia PhD-töitä, tutkimuksia ja muita artikkeleita löytyy ladattavaksi vino pino. Klikkaamalla tästä pääset suoraan tarkastelemaan Body in Mindin listaa heidän julkaisemistaan tieteellisistä artikkeleista.

Body in Mindia etsiessä kannattaa muuten etenkin jos työpaikalla tai perheen läsnäollessa käyttää googlea tai olla täysin varma, että kirjoittaa osoitteen oikein. Nimittäin vaihtamalla .org -pääte .com -päätteeksi eksyykin jo HYVIN erilaisille sivuille…

Body in Mind -banneri

Lukusuositus fysioterpia-aiheisista blogeista: Body in Mind pureutuu aivojen ja mielen rooliin kroonisessa kivussa.

 

Posted in Lukusuositukset.